Dé 5 belangrijkste voordelen van WordPress

WordPress is een van de meest gebruikte content management systemen (CMS) ter wereld. Hieronder vind u de meest belangrijke voordelen van WordPress, waarom WordPress zo populair is als CMS en waarom WordPress ook voor u handig kan zijn.

1. Gebruiksvriendelijkheid

Eén van de grootste voordelen van WordPress is dat het wordt gezien als het meest gebruiksvriendelijke CMS. Om blogs te kunnen posten of kleine aanpassingen aan de site te doen is het niet noodzakelijk om technische kennis te hebben over websites. Zodra de website live is, kunt u, ook als u beperkte HTML of CSS kennis heeft, prima wijzigingen aanbrengen en is nieuwe content eenvoudig te plaatsen op de website. Tevens zijn er voldoende uitlegvideo’s die vertellen hoe WordPress werkt en hoe je wijzigingen door kunt voeren.

2. Flexibiliteit

Vanwege de populariteit van dit CMS, zijn er enorm veel plugins voor WordPress beschikbaar. Wilt u bijvoorbeeld een reviewsysteem? Dit is ook zelfs nog na de ontwikkeling van de website mogelijk om te integreren. Vanwege de jarenlange ervaring, kunnen wij u hierin in adviseren en sturen we u hier graag in bij. De populariteit en gebruiksvriendelijkheid van WordPress bieden hierdoor vele flexibele voordelen.

3. Mobielvriendelijk

WordPress websites zijn niet alleen gericht op computers, maar eigenlijk op alle devices. Via de customizer en met verschillende plugins kun je specifieke mobiel aanpassingen doen. Tevens schaalt deze vaak al perfect mee, maar kun je bijvoorbeeld je slider er op mobiel anders uit laten zien dan op desktop, zodat deze volledig mobile-friendly is.
Zo’n 70% van al het internetverkeer is afkomstig van mobiel en de grootste zoekmachine kijkt sinds vorig jaar ook eerder naar mobiele versie dan naar de desktopversie om zijn indexing te doen (mobile first). Daarom is het van groot belang dat uw website responsief en mobielvriendelijk is. Met onze toepassingen in WordPress zal uw website op elk device zijn interface en functionaliteit behouden en deze verder verbeteren..

4. Schaalbaar en voor elk type bedrijf

WordPress is voor voor veel website eigenaren de way to go. Zelfs voor de kleinere webshops kan WordPress (in combinatie met bijvoorbeeld WooCommerce) een uitstekende oplossing zijn. Voor grotere webshops adviseren wij echter Magento 2.0, de mogelijkheden hiermee zijn groter en dit is echt een systeem voor webshops, waar WordPress meer voor websites (lead gen) bedoeld is.
Vanwege de vele mogelijkheden van WordPress maakt het niet uit in welke branche uw organisatie zich bevindt. Of uw organisatie nou klein, gemiddeld of groot is en of uw organisatie zich breed focust of juist in een nichemarkt zit. Onze WordPress oplossingen zijn hiervoor geschikt. Ook wanneer u organisatie een groei meemaakt, biedt WordPress de mogelijkheden om mee te schalen.

5. SEO-vriendelijk

De structuur en interface van WordPress website worden door grote zoekmachines als Google als zoekmachine vriendelijk beschouwd. Dit zorgt er automatisch al voor dat zoekmachines uw website beter kunnen lezen en uw website dus hoger plaatsen in de zoekresultaten. Daarbij bieden wij veel mogelijkheden op het gebied van SEO (zoekmachine optimalisatie) beter gevonden te worden. E-tailors past indien gewenst gemakkelijk extra SEO features toe en richt uw website optimaal in op het gebied van SEO. Daarbij kunnen we uw website blijven ontwikkelen, waardoor uw website hoog in de zoekresultaten komt te staan!

Wilt u meer voordelen of informatie over onze WordPress-oplossingen? Neem dan gerust contact met ons op!