Point of sale systeem

Een point-of-sale systeem (POS) is een computer in een winkel met randapparatuur, die wordt gebruikt om de aangekochte goederen af te rekenen met de klanten. Alle transacties lopen via deze computer. Het is dus eigenlijk een zeer uitgebreide kassa-computer. De verkoopmedewerker voert in de computer in wat er wordt verkocht, de prijs per artikel en de hoeveelheid per artikel. Vaak gebeurt dit met een scanner. De computer berekent vervolgens het totaal, inclusief BTW, en vertelt hoeveel wisselgeld de klant terugkrijgt. Het point of sale systeem slaat elke verkoop op en houdt alles bij. Op het einde van de dag of van de week kan het POS systeem een rapportage uitdraaien met de omzetten per periode, hoevaak een bepaald artikel is verkocht, de verkoop per medewerker etc. Op basis van deze gegevens kan de inkoop, aanvulling en personeelsplanning goed op de verkoop worden afgestemd.

Meer dan een kassa

Het point of sale systeem slaat elke verkoop op en houdt alles bij. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de dagomzet, de weekomzet en de maandomzet berekend. Maar ook de totale BTW, hoe vaak een artikel wordt verkocht in een bepaalde periode. Een POS systeem is dus veel meer dan alleen een kassa. Het heeft boekhoudkundige eigenschappen en doet ook een stuk voorraadbeheer. Ook kan een POS systeem bijvoorbeeld verschillende kassa’s in één winkel aan elkaar koppelen en kassa’s in verschillende filialen aan elkaar koppelen. Inclusief een centraal back-office systeem dat alle gegevens verzameld. Een point of sale systeem is niet alleen interessant voor winkels maar ook in de horeca en bijvoorbeeld bij kappers, schoonheidssalons en andere zaken wordt er veelvuldig mee gewerkt.

POS systeem

Meestal is een POS systeem geen computer op zich maar software. E-Tailors kan deze software voor u installeren op uw computer en koppelen aan alle gewenste systemen. Een POS systeem biedt doorgaans meer functionaliteiten dan een regulier kasregister bijvoorbeeld functies die voor een bepaalde branche handig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken-modules en is er een weegschaal koppeling. Maar ook het beheren van meerdere vestigingen via een centraal punt en het zelf kunnen samenstellen van rapportages is mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke verkoper wat verkoopt. Maar u kunt ook voorraadadministratie, klantengegevens en uw financiële administratie aan het pos systeem koppelen. Als u wilt weten welk pos systeem voor uw bedrijf interessant zou zijn, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw specifieke branche en voor uw specifieke winkel of andere zaak. Wij kunnen door de juiste koppelingen voor u te selecteren en te installeren een pos systeem voor u op maat maken.